Maalauksen tarina

parantava_metsä

Sain yhdeltä hyvin läheiseltä ystävältäni pyynnön tehdä aivan tietynlainen teos. Sen piti olla vaalea ja hento teos, jossa olisi paljon vaaleanpunaista. Lähdin hahmottelemaan teokseeni vaaleaa ja pinkkiä runsaalla kädellä ja aluksi ajattelin että voisin tehdä abstraktin kukkamaalauksen, halusin kuitenkin alustavan vaaleanpunaisen pohjan tehtyäni vielä haudutella ideaa pari päivää ennen kuin aloin jatkamaan.

Ystäväni ehdotti tässä vaiheessa, että peura voisi olla kiva lisä maalaukseen. Peura symboloikin kiltteyttä, välittämistä ja lempeyttä. Asioita joita liitetään myös vaaleanpunaiseen väriin. Kuu symboloi naisellista mystistä puolta, eli sekin tukee teoksen yleistä teemaa lempeydestä. Sarvet kuvastaa hedelmällisyyttä, runsautta ja yhteyttä henkimaailmaan. Kuusi symboloi taas rauhaa ja anteliaisuutta. Jouluiseen kuuseen muutenkin liitetään lämpimiä mielikuvia joten ne sopivat taustaksi mainiosti. Teoksesta tuli naisenergiaa pursuava peurataulu.

Piilotin taustaan jokusen tähtikuvion jotka tarkkasilmäiset voivat bongata.

Teos on 73×60 cm kokoinen öljyväriteos. Käytin teoksessa pääsääntöisesti Magenta ja Permanent Rose värejä, sillä niillä saa vahvemman värikylläisyyden vaaleanpunaisen sävyihin kuin perinteisellä cadmium red värillä.

Joni AikioComment