Unelmien kissat - näyttely

Unelmien kissat – näyttelyni on muuttanut Helsingin kissakahvilasta Tampereen Purnauskikseen  Oon tosi innoissani jo siksikin että Purnauskis on mun kaikkien aikojen lempparikahvila! Teokset tuli postissa päivän myöhässä, ja sainkin odottaa kolme tuntia teoksiani turhaan kahvilassa. Mutta mikäpäs siinä kun oli Lumi kissa nuolemassa naamaa ja kehräämässä sylissä  Ja sain juustokakkua ja teetä!

Unelmien kissat – näyttelyn idea

Unelmien kissat – näyttelyssäni on esillä teoksiani vuosilta 2015-2016. Tyyli niissä vaihtelee realistisesta melko ilmaisulliseen. On ollut hauskaa kokeilla erilaisia ilmaisukeinoja samaan aiheeseen. Maalaus on minulle näkyväksi tehty runo. Ehkä vielä jollain tavalla tehokkaampi, sillä maalattu hahmo on lähempänä totuutta kun mitkään sanat joita käytämme. Olen pyrkinyt maalauksissani korostamaan kissojen ydinolemusta ja sitä mitä itse näen maalaamani kuvan takana. Kissat ovat ymmärtäneet jotain tärkeää elämästä… Ne ihmettelevät avoimesti, eivätkä häpeile epäonnistuessaan. Oletko nähnyt kissan loikoilevan talon aurinkoisimmalla paikalla ja pohtivan: ”olenkohan ansainnut tämän?”. Me ihmiset niin monesti yritämme ansaita paikkamme maailmassa suorittamalla. Olenkin joutunut tarkastelemaan kriittisesti maalaamistani. Maalaanko hakeakseni hyväksyntää tai arvostusta? Olen aina kokenut maalaamisen ensisijaisesti itseilmaisun välineenä samoin kuin kommunikointitaidot, ja siinä mielessä se on ollut tärkeä itseluottamukseni rakentaja. En omaa vahvoja mielipiteitä, joten sanat tuntuvat välillä niin tyhjiltä… Jo sanotuilta ja totuudelta karkaavilta. Maalatessani koen luovani uutta ja silti jotain joka on lähellä totuutta. Ja erityisesti… maalatessani mieleni on täysin läsnä, enkä epäile paikkaani maailmassa. Myydyistä teoksista 10% lahjoitetaan Helsingin eläinsuojeluyhdistykselle.

 

Joni Aikio