JONI AIKIO

 
joni2_web.jpg

Minusta...

Taiteilu on ollut aina läsnä elämässäni... Olen aina halunnut piirtää ja luoda visioitani paperille, muiden ja itseni nähtäväksi. Taide täyttää vahvasti tarpeeni itse-ilmaisuun ja toisten elämän rikastamiseen. Vuorovaikutustaidot ovat toinen asia, joka kiehtoo minua vahvasti. Minua kiinnostaa herättää myönteisiä tunnetiloja toisissa. Siksi kehitän jatkuvasti taiteellisia kykyjäni ja vuorovaikutustaitojani. Minua ilahduttaa suuresti, että joku jossain herää uuteen aamuun, ja heti ensimmäiseksi hymyilee nähdessään teokseni seinällään. Kuva puhuu suoraan alitajunnalle. Samoin kuin toisen ihmisen hymy aiheuttaa sinussa välittömän lämmön tunteen, vaikka tietoiset ajatuksesi olisivat sillä hetkellä synkkiä. Monesti aiheenani oleva kissa, on vielä siinä mielessä tosi kiitollinen aihe, että pelkästään kissan kuvan katsominen itsessään voi aiheuttaa samankaltaisia tunteita kuin vastarakastuneella

Maalaan akryyli- ja öljymaaleilla kissoja taulupohjille. Mikään maailmassa ei inspiroi ja saa minua paremmin flow-tilaan kuin maalaaminen. Pyrin teoksissani usein yhdistämään realistisuuden ja vapaan tunneilmaisun. Arvostan vanhojen mestarien teknistä taitavuutta ja tarkkaa silmää. Tykkäänkin yhdistää modernia abstraktia ilmaisua teknisesti taitavaan jäljentämiseen.Haluan teoksieni kissojen pörröisyyden ja silmien elon olevan käsinkosketeltavaa. Pidän siitä tunteesta minkä saan kun onnistun vangitsemaan tauluun kissan olemuksen ja osan kissan terapeuttisesta vaikutuksesta. Teoksieni kissamallit ovat sellaisten ihmisten omistamia, jotka ovat ylpeästi antaneet minulle luvan maalata upean kissansa.

Itse maalausprosessi on usein musiikin siivittämää, täydellisen keskittynyttä ja nopeilla, mutta mietityillä siveltimenvedoilla toteutettua. Monesti en malttaisi lopettaa tai pitää taukoja. Aloitan aina huolellisella suunnittelulla ja pohjatyöllä. Luonnostelen ja hahmottelen erilaisia värimaailmoja ja sommitelmia ja piirrän ne lopulta kankaalle tarkasti. Silmät maalaan aina viimeiseksi ja niistä myös nautin eniten. Se on se hetki jolloin maalaus herää eloon. Haluan että kissan katse herättää minussa jotain. Jos katse ei säväytä, niin viilaan vielä. Kissojen isot silmät ovat yksi syy miksi olen keskittynyt niihin. Voin myös löytää loputtomasti syvyyttä ja luovia mahdollisuuksia kissa-aiheesta. Minulle on mieluisa haaste tuoda jotain uutta ja omaani tuttuun aiheeseen. Tavoitteenani on maalata taianomaisia tauluja, jotka sykähdyttää.